Nis

Okulumuzdan mezun olan  ve üniversiteyi kazanan öğrencileri okulumuza davet ederek onları 11 ve 12. Sınıf öğrencileri ile bir araya getirdik. Mezun olan öğrenciler bir bir deneyimlerinden bahsederek diğer öğrencilere destek ve motivasyon konusunda örnek teşkil ettiler. Mezun öğrencilerin her biri lisede nasıl çalıştıklarını,üniversiteye nasıl hazırlandıklarını,liseden mezun olduktan sonra neler yaptıklarını,üniversite hayatlarını anlatarak diğer öğrencilerin de nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair fikir edinmelerini sağladılar. Öğrencilerin konuşmalarının ardından soru cevap yapılarak 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin merakı giderilerek  üniversiteyi kazanma istek ve arzuları arttırılmış, verimli bir çalışma olmuştur.

Nis

COVİD-19 sürecinin eğitime etkileri üzerinde okulumuz öğretmenleriyle toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda salgın hastalıkla ilgili gelişmeler ele alınmıştır. Covid-19 salgının eğitimde oluşturduğu aksaklıklar ve çözüm önerileri üzerine konuşulmuştur.

NEGATİF YÖNLER

-Okulların kapalı olmasının öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimini, davranışlarını olumsuz etkilemesi

-Öğrencilerin bir kısmının kazanmaları gereken temel becerileri edinmeden mezun olması

-Öğrencinin teknolojik imkânının olmaması (İnternet, Tablet,Telefon vb.)

-Öğrencinin devam zorunluluğunun olmaması

-Öğretmen- öğrenci iletişiminin az olması

-İmkânı olan öğrencilerin Teknolojik aletler ile fazla zaman harcaması, bu durumun da öğrenci sağlığını olumsuz etkilemesi

-Öğrenci- Okul iletişiminin eksik olması

POZİTİF YÖNLER

-Covid-19 sürecinde öğrencinin eğitimden mahrum bırakılmamasını,

-Zaman ve Mekândan bağımsız öğrencinin teknolojik araçlardan eğitime erişebilmesini,

-Öğrencinin teknolojiyi daha faydalı kullanmayı öğrenmesini,

-Öğrencinin kendi evinde de güvenli eğitim almasını,

-Öğrencide özdenetim ve öz disiplin duygularının gelişmesini sağladı.

COVİD-19 SÜRECİNDEKİ SORUNLARA ALINABİLECEK ÖNLEMLER

-Rehberlik servisi ile öğretmenlerin sürekli öğrencilerle iletişim halinde olması ve sorunlarının çözümünde öğrencilere yol göstermesi.

- Mezun konumdaki öğrencilerin yüzyüze ya da uzaktan eğitim ile eksik kazanımlarının tamamlanmasının sağlanması.

-Teknolojik imkânı olmayan öğrencilere teknolojik imkânların hemen sağlanması ve uzaktan eğitimde derslere katılımının zorunlu tutulması.

-Covid-19 sürecinde uzaktan eğitime geçilmesinde bölgesel kararların alınmasının devam etmesi gerekir.

Ekm

Okulumuzun Arapça  öğretmenleri Ayşegül ÖLMEZ, Hatice TORUN DELİDUMAN ve Seher AYIN'nın gayretleri sonucunda oluşturulmus uygulamalı arapça sınıfımız.