Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkulu bir şekilde kutlandı. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde Van ilimizde düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma" bölge yarışmasında öğrencimiz Nihat SEVİNÇİ bölge 2.si olmuştur. Öğrencimizi ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan Erkan KARANCI hocamızı tebrik ederiz.

Nis

Müzik öğretmeni  Faruk ACAR okulumuza gelerek öğrencilerimize müzik aletlerini tanıttı ve drone deneyimi yaşattı Bu güzel deneyimi öğrencilerimize yaşattığı için kendilerine teşekkür ederiz.

Nis

Yaşam becerileri atölyesi, çocukların bağımsız ve kendine yeten bireyler olarak temel yaşam becerilerini öğrendiği, sosyalleştiği, özgüvenini, muhakeme ve empati becerilerini geliştirdiği, disiplinler arası bağları kurduğu atölyedir. Bu atölye, öğrencilerin bilgilerini yaşam becerileri ile ilişkilendirerek kalıcı öğrenmeye dönüştürdüğü alandır.

Bu bağlamda öğrencilerde:

• Kendine yetebilme ve bağımsız bireyler olarak yetişebilme:
    • Hijyen eğitimi,
    • Ayakkabı bağlama,
    • Dikiş dikme,
    • Kıyafet katlama,
    • Dolap içi düzenleme,
    • Çamaşır asma
    • Ütü yapma,
    • Nevresim değiştirme ve yatak toplama,
    • Elektrikli ev aletlerini kullanma,
    • Basit tamirat işlemleri yapma,
    • Basit yemekler yapma,
    • Kullanma kılavuzu ve yönerge okuma,
    • Günlük temizlik işleri yapma,

• Yemek kültürü edinme:
    • Sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı edinme,
    • Sofra düzenleme ve adabını öğrenme,
    • Farklı kültürlerin yemeklerini tanıma,
  • Etkili ve doğru iletişim:
    • Nezaket kuralları,
    • Sosyal durumları yönetmek,
  • Zaman yönetimi ve planlı yaşama
  • Enerji tasarrufu
  • Güvenlik
    • Mutfak güvenliği,
    • Basit ilk yardım kuralları,
  • Haklarını bilme ve koruyabilme
  • Mülkiyet kavramı
  • Girişimcilik ve finansal okuryazarlık vb. alanlarda temel yaşam becerilerinin kazandırılmasının amaçlandığı atölyedir.

Mrt

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı, 102 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldı. Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlatan eser 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi.

Mrt

Okulumuzda 2.Dönem Veli Toplantısı yapıldı. Okulumuzun konferans salonunda toplantı başladı. Okul Müdürümüz Osman ATABAY genel bilgilendirmeleri yaptıktan sonra veliler sınıflara geçtiler. Sınıf öğretmenleri ve öğrencilerin derslerine giren öğretmenler detaylı bilgilendirmeler yaptıktan sonra veli toplantımız sona erdi.

Mrt

Okulumuzda bulunan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü okul idaremiz tarafından karanfiller verilerek kutlandı.

Mrt

İlçe milli eğitim müdürümüz Mehmet Bakır Bedevioğlu, şube müdürlerimiz Sadrettin Kelen ve Şahin Uçkan okulumuzu ziyaret ederek bilek güreşi Türkiye 3. Helin kuzu, Hutbe yarışması il birincisi Mikail Yücel ve Ezan yarışması il birincisi Nihat Sevinçi isimli öğrencilerimize hediyelerini verdiler. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda yapılan denemede dereceye giren öğrencilerimize Müdürümüz Osman ATABAY tarıfından ödüllleri verildi.

Şbt

Okul sporları bilek güreşi yarışmalarında bölge şampiyonasını Birincilik ile bitiren öğrencimiz HELİN UZUN Türkiye şampiyonasına katılmış ve Türkiye Üçüncüsü olarak bilek güreşi müsabakalarını tamamlamıştır. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda yarışmalara katılıp dereceye giren öğrencilerimize ödül töreni yapıldı ve ödülleri Okul Müdürümüz Osman ATABAY, Okul Mdr Yardımcılarımız Orhan BAKIR, Mehmet Ali KOÇYİĞİT ve Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize verildi.

Ara

Hutbe Okumada il 1.si olan öğrencilerimizden Mikail YÜCEL'i tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Aynı zamanda Öğrencimizi yetiştiren öğretmenimiz Yunus Emre ERDOĞAN'a, öğrencimizin ailesine ve sınıf rehber öğretmeni Şeyma Karakaya'ya teşekkür ederiz.

Ara

Genç Bilaller güzel ezan okumada İl birincisi olan öğrencimiz Nihat SEVİNÇİ , ailesini, sınıf öğretmeni Neslihan Alkan, meslek derslerinden Zehra Okuyar ve Erkan Karancı hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Ara

Bu hafta yapılan bilek güreşi müsabakalarında kız ve erkek takımımız bir çok başarıya imza atarak bizleri gururlandırdılar. Mardin’de yapılacak bölge müsabakalarında da  okulumuzu temsil etmeye devam edecekler. Başarılarıyla bizleri gururlandıran öğrencilerimizi canı gönülden kutluyoruz. Her daim yanlarında olarak destek vermeye onlar için çabalamaya devam edeceğiz